HG/JS

SERVIÇOS | SERVICES

Arquitectura e Engenharias | Architecture and engineering

LOCALIZAÇÃO | LOCATION

Rua Poeta Carlos Morais, Vila Nova de Gaia

ÁREA |AREA

675m²

DATA | DATE

2010 

PT| A casa, inserida num lote, desenvolve-se em dois corpos, intersectados: um, de planta rectangular com dois pisos, o outro encosta-se ao anterior de forma mais orgânica, mostrando um conjunto de reentrâncias que albergam pequenos jardins ou pátios pavimentados. Para além da volumetria e linguagem, os dois corpos distinguem-se ainda pela escolha dos materiais das fachadas: tijolo de face pintado de branco e betão à vista, com cofragem de réguas de madeira dispostas na horizontal, também pintado de branco. 

EN| The house, located in a vacant lot, develops in two intersected bodies: one, with a rectangular plan with two floors, the other leaning towards the first in a more organic way, showing a set of recesses where we can find small gardens or paved patios . In addition to volume and shape, the two pieces are also distinguished by the choice of materials: face brick painted in white and exposed concrete, with a formwork of horizontally arranged wooden slabs, also painted white.